Ik begeleid u graag op belangrijke momenten in uw leven en de levensfasen van uw familiebedrijf met mijn ervaring als agrarisch accountant en adviseur. Dit betreft persoonlijke begeleiding van het proces waarbij ik mijn zakelijke kennis meeneem.

Voorbeelden van deze levensfasen zijn: 

  • Samenwerking
  • Omschakeling
  • Bedrijfsoverdracht
  • Bedrijfsbeëindiging

Ik begeleid deze processen van A tot Z. Het begint met het gesprek aangaan over de wensen en behoeften van de verschillende partijen. Vaak is het ook prettig om structuur aan te brengen, om alles op een rij te zetten wat er komt kijken bij zo’n overname of beëindiging van het bedrijf. Wat moet er allemaal geregeld worden en waar moeten we beslissingen over nemen? Vervolgens begeleid ik agrarische ondernemers bij het regelen en beslissen samen met andere adviseurs.

Voorbeeld

Als voorbeeld beschrijf ik de begeleiding bij een bedrijfsbeëindiging van een familiebedrijf. Dit traject start met te bekijken wat de stoppers willen. Wilt u bijvoorbeeld op het (voormalige) bedrijf blijven wonen of juist niet? Wat doet u met de voormalige bedrijfsgebouwen als u blijft? We kijken hierbij naar wat u belangrijk vindt. Wilt u bijvoorbeeld nog graag in de tuin werken of het juist rustig aan gaan doen? Vindt u het belangrijk om zo min mogelijk belasting te betalen of wilt u het liefst direct afrekenen en weten wat u overhoudt? Bij verschillende behoeften wordt bekeken hoe die toch allemaal vervuld kunnen worden door eerst te kijken wat je allebei belangrijk vindt. Als alle wensen duidelijk zijn, wordt bekeken of hetgeen u wilt ook kan, eventueel samen met andere adviseurs. Het hele plan met emotionele, sociale, financiële en fiscale gevolgen wordt overzichtelijk uitgewerkt, zodat u een helder beeld voor ogen hebt.

Kennismaken?

Neem contact op voor meer vrijblijvende informatie of een intakegesprek.