Scheidingsbegeleiding

Als je gaat scheiden zijn er veel dingen te bespreken en te regelen. Emoties spelen een grote rol. Vaak is de één al verder in het proces dan de ander. Dat maakt het extra lastig. Toch moeten er belangrijke keuzes worden gemaakt met financiële en emotionele gevolgen. In het proces waarin ik jullie begeleid zit je daarom continu op twee sporen. Het regelen van zaken en het bespreken om het samen eens te kunnen worden met elkaar. Bij het regelen van bijvoorbeeld de verdeling van het vermogen geef ik advies. Om het samen eens te kunnen worden zet ik mediation in. Ik vraag daarbij door naar jullie zorgen en behoeftes.     

Als er kinderen zijn, is een scheiding vaak extra pijnlijk. Ook voor hen verandert er veel en zij voelen waar hun ouders mee worstelen. Het is daarom belangrijk dat het jullie lukt om samen alles goed voor hen regelen. Ik help jullie daarbij en leg de afspraken vast in een ouderschapsplan.  

Ik begeleid ook agrarische bedrijven bij een scheiding. Hier spelen specifieke zaken een rol. Financieel is er een hoop te regelen. Een belangrijke vraag is of het bedrijf kan worden voortgezet. Zakelijk en privé zijn nauw verweven. Man en vrouw helpen elkaar vaak om alles rond gezet te krijgen, zeker als er kinderen zijn. Maar hoe doe je dat als je uit elkaar gaat?

Mijn insteek is dat jullie er samen uitkomen. Het traject start met veel emoties en onzekerheden en aan het eind ziet ieder weer een nieuwe toekomst tegemoet.